Annons

Evertsson: ”Hockey är härligt”

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Johan Christensen

Trots 52 omgångar avgjordes kampen om topp sex i slutsekunderna. Växjö Lakers har nu nio dagar matchledigt innan kvartsfinalsserien mot Linköping inleds. Vi tog ett snack med sportchefen Henrik Evertsson om den dramatiska serieavslutningen, slutspelsmotståndet och spelarkontrakt.

Vad säger du om grundserieavslutningen?

Annons

– Hockey är härligt.

Det blev topp sex. Det var något sämre än målsättningen?

– Ja, alltså, visst var vår målsättning att komma topp fyra och det missade vi med fem poäng eller något sådant. En målsättning är en målsättning. Man når inte alla man sätter här i livet och det är bara att ta nya tag. Vi är i slutspel och det är vi ändå väldigt nöjda med.

Den stora analysen kommer först efter slutspel?

– Ja, definitivt. Vi har nio dagar här, men nu är det bara fokus på just slutspel. Det är något som kräver sin förberedelse även det och framför allt kräver det hundra procent uppmärksamhet.

Linköping är en ny slutspelsmotståndare. Vad säger du om att möta dem?

– Alla lagen är lika. Luleå, Linköping, Färjestad, vi själva och du kan inkludera in Djurgården i det också. Jag kan inte ens göra skillnad på dem. Det finns nyanser i hockeyn de spelar, men svårighetsgradsmässigt tycker jag att det är ett otroligt jämnt block av lag. Än så länge har Skellefteå och Frölunda höjt sig lite över oss andra, men i blocket där bakom är det väldigt jämnt. Vi har alla haft våra toppar i serien och vi har alla haft våra svackor i serien. När vi har haft våra toppar har alla varit väldigt bra, förmodligen så bra att vi hade kunnat gå hela vägen, men vi har haft lägre lägstanivåer än vad Frölunda och framför allt Skellefteå har haft. Det ska bli kul med ett nytt lag.

Ni avslutar med sju vinster på åtta matcher. Man kan ha sämre form när man går in i ett slutspel?

– Ja, självklart vill man alltid känna att man är i form när man går in och det är vi, helt klart. Vi satt i en ganska tuff sits med just åtta matcher kvar och vi sade att vi var tvungna att vinna fem av dem. Det visade sig att vi var tvungna att vinna sju av dem. Det är en kul grej att ha lyckats med. Det var nog inte så många som räknade in oss i topp sex med åtta omgångar kvar.

Sakari Salminen och Ville Leino har gjort avgörande insatser. Hur nöjd är du med de värvningarna?

Annons

– De var väldigt välbehövliga för att få det laget vi ville ha och för att vi ska kunna spela den hockey vi vill spela. Att vi hittade dem där vi gjorde, det var viktigt. Båda har bidragit jättebra på sitt sätt.

Hur går det med kontraktsförlängningar? Det har varit tyst under säsongen?

– I det här läget är all fokus på slutspelet. Det har varit tyst i år, men det innebär inte att det inte händer någonting, säger Henrik Evertsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons