Annons

Evertsson: ”Ingen bra känsla”

Publicerad 28 mars 2017
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Säsongen 2016/17 vann Växjö Lakers SHL:s grundserie. Säsongen 2016/17 blev också en sportslig motgång efter förlust i kvartsfinalen.

– Det är ingen bra känsla såklart, säger sportchefen Henrik Evertsson efter förlusten mot Malmö Redhawks.

Annons

Han vill inte peka ut några anledningar till det tidiga uttåget.

– Det finns det såklart, men det är för tidigt att ta det i media. Jag tycker inte att den här kvartsfinalserien avgörs på något specifikt. Jag tycker väl att Malmö ändå hade ett litet grepp om händelserna hela vägen och vi fick hela tiden jaga resultaten.

Nu intensifieras arbetet med att bygga en trupp för kommande säsong. Och Henrik Evertsson tror att föreningen kommer att lära sig mycket av förlusten i kvartsfinalen.

– Det absolut viktigaste, precis som när man förlorar en match i grundserien, det är att lära sig något utav det. När du förlorar en match i grundserien lär du dig lite. Det här är lite mer.

Växjö Lakers har haft både liten och stor spelaromsättning de senaste somrarna. Efter SM-guldet presenterades bara fem nyförvärv. Inför denna säsong kom dubbelt så många nya spelare. Enligt Henrik Evertsson lär omsättningen hamna någonstans mittemellan inför kommande säsong.

– Vi lärde oss den hårda vägen när vi låg i allsvenskan att gör man det riktigt bra kommer alltid nivån över att bli intresserad av dina spelare. Det finns egentligen bara ett alternativ och det är att bli sämre. Vi tänker fortsätta göra det bra och det kommer att innebära att vi stundtals tappar några spelare till framför allt NHL.

Samtidigt som Växjö Lakers a-lag avslutat säsongen laddar J20-laget för säsongens höjdpunkt. De har tagit sig till SM-semifinal. På lördag väntar match mot AIK i Nyköping. Vid vinst blir det SM-final på söndag.

– Det är otroligt kul. Vi har inte haft några jättestora motgångar egentligen någon gång på a-lagsnivå. Om någon del av vår förening behövde känna på framgång är det vår j-sida. Det är otroligt välförtjänt för hela gänget som gjort det väldigt bra, säger Henrik Evertsson.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons