Annons

Evertsson om Växjö Lakers bygge

Publicerad 20 juni 2017
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Två spelare ska in i Växjö Lakers innan truppen för kommande säsong är spikad. Det handlar om en back och en center som ska fylla luckor efter Calle Rosén/Philip Holm samt Emil Pettersson.

– Planen är att vi ska gå etablerat. Sedan kan man hamna på utvecklingsbart i alla fall, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Annons

Hur känns det när du ser lagbygget hittills?

– Jag är mycket nöjd.

Varför?

– Jag tycker att det känns som ett väldigt spännande gäng. Det finns en bredd i beståndsdelarna som vi inte känner att vi har varje år.

Växjö Lakers har hittills värvat Viktor Fasth, Joel Persson, Daniel Rahimi, Andrew Calof, Martin Lundberg, Elias Pettersson och senast backen Peter Andersson från Örebro.

– Han har mycket mer i sig än vad Hockeysverige har sett. Han har väl stundtals spelat bra, men vi tror att han kommer att må bra av att ingå i vår verksamhet.

Under midsommarhelgen är det dags för årets NHL-draft. Elias Pettersson och Jonas Røndbjerg kommer att tingas av klubbar. Spelare som draftas kan erbjudas NHL-kontrakt redan i sommar, men Henrik Evertsson räknar med att supertalangerna spelar SHL-hockey med Växjö Lakers kommande säsong.

Samtidigt har Växjö Lakers skrivit ett samarbetsavtal med Troja/Ljungby. Exakt vad det kommer att innebära blir inte klart förrän närmare säsongen.

– I det här läget har vi inga som helst planer vem som gör vad. När vi börjar i augusti hoppas vi självklart att vi har en bild av hur a-lagstruppen ser ut. Någonstans är alla platser möjliga att spela om. Skulle det vara att Ludwig Wistén är bäst vecka efter vecka, då är han bäst. Det är klart att vi inte sätter honom i Troja då.

Med en back och en center in kommer Växjö Lakers att ha en trupp med två målvakter, åtta backar och 14 forwards. Bland dessa finns fem tonåringar, varav fyra på forwardsplats.

– De måste få möjlighet att ta chansen. Får de inte prova spelar det ingen roll hur bra de är, säger Henrik Evertsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons