Annons

Evertssons advokat utesluten

Publicerad 19 februari 2016

Tidigare i veckan kom beskedet att Henrik Evertsson firas efter att ha stått åtalad för misshandel efter ett bråk i samband med guldfesten förra våren. Växjö Lakers sportchef försvarades av advokaten Per Liljekvist. Beskedet från Växjö tingsrätt kan vara ett av de sista för honom i yrkesrollen på ett tag.

I går beslutade Advokatsamfundet att han utesluts. Anledningen är att han i maj 2015 dömdes för anstiftan till misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar.

Annons

– Jag kan bara säga det att det kommer att överklagas direkt till Högsta domstolen, i övrigt hänvisar jag till min advokat Johan Eriksson, säger Per Liljekvist till Expressen.

Marcus Sjöstrand, åklagare när Liljekvist försvarade Evertsson, har ännu inte beslutat om han ska överklaga den friande domen. Om domen överklagas måste Henrik Evertsson troligen byta advokat inför förhandlingarna i hovrätten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons