Annons

Få uthyrda lägenheter i nya jättebygget

Publicerad 9 maj 2018
Foto: Växjöbostäder

I slutet av januari lades de 248 studentlägenheterna i nybygget vid campus ut för intresseanmälan på Boplats Växjö, men än så länge har bara ett tiotal lägenheter hyrts ut.

– Ett väntat antal vid den här tidpunkten. När studenterna får sina antagningsbesked i sommar förväntar vi oss att det börjar ta fart, säger Jennie Isberg som är kommunikationschef på Växjöbostäder till SVT Nyheter Småland.

Annons

Många har reagerat på de höga hyrorna som de boende kommer att tvingas betala. En månadshyra, beräknat på tio månader, för en etta i nybyggda kvarteret Docenten ligger på 6 701 kronor och tvåorna har en hyra på över 10 500 kronor.

– Vi är medvetna om att hyran är förhållandevis hög. Men om man jämför den med andra nybyggda studentboende i Sverige så sticker den inte ut, säger Jennie Isberg till SVT Nyheter Småland.

Inflytt sker i augusti.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons