Annons

Fallfärdig anläggning i Växjö

Publicerad 30 januari 2018
Foto: Lennart Ernstsson

Flera lokala medier har tidigare rapporterat om det dåliga skicken på ridanläggningar i Växjö. I oktober framkom uppgifter om att en utredning från kommunen visade att det krävs 47 miljoner kronor för upprustning av ridanläggningarna. Enligt utredningen är det bara en tidsfråga innan det händer en olycka.

Ridanläggningarna i Växjö är fortsatt i dåligt skick och enligt Towe Lindqwister, ordförande i Växjö ridklubb, behövs deras anläggning helst av allt plockas bort i stora delar för att bygga nytt. Enligt Smålandsposten är byggnaderna fallfärdiga.

Annons

– Eftersom anläggningen här är så dålig så behöver vi komma in med ett förslag väldigt fort härifrån så vi gör allt vad vi kan här nu, säger Towe Lindqwister till Smålandsposten. I februari ska de träffa kommunledningen. Det rör sig om en investering på över 30 miljoner kronor.

Även Växjöortens fältrittklubb står inför en större investering på 55 miljoner kronor för två nya ridhus och en utebana. Läs mer här.

Foto: Urban Nilsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons