Annons

Falsk info om asylboende sprids i Växjö

Publicerad 3 februari 2017
Foto: Privat
Foto: Privat

Hotellet vid Fagrabäcksrondellen blir snart asylboende och ett informationsbrev, som ser ut att komma från Migrationsverket, har spridits i grannskapet runt hotellet.

– Det här är en provokation. Det där har ju inte vi skrivit. Det är ju någon som vill bråka med oss, tyvärr. Det här är inget som är producerat av Migrationsverket och ingenting som vi står bakom, säger Jan Ekdahl som är sektionschef på Migrationsverket Syd till Smålandsposten.

Annons

I det falska brevet, som delats ut till flera hyresgäster i området, står det bland annat att "ett råd kan vara att starta grannsamverkan för att hjälpas åt att bevara det lugn som önskas".

– Det som upprörde mest är att de som gjort det har lagt till att man skulle starta grannsamverkan där. Det är ju så uppviglande som det bara kan bli. Jag kan säga att jag har haft hand om sex asylboende nu under ett och ett halvt år och jag har inte haft ett enda klagomål från en granne. Det har inte hänt något för grannarna. Om det har hänt någonting någon gång så är det ju inne på boendet mellan olika grupper, säger Tobias Karlsson, områdesansvarig på företaget Faroy som kommer att driva asylboendet i hotellet, till Smålandsposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons