Annons

Fängelse efter slagsmål i Växjö

Publicerad 19 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En 22-årig man döms till sex månaders fängelse för bland annat en misshandel i Växjö. Den 12 december bestämde han och ett par andra träff på en parkering på Teleborg och av någon okänd anledning uppstod ett slagsmål mellan honom och en annan man. 22-åringen ska sedan ha utdelat flera knytnävsslag, sparkar och stämplingar efter att den andra mannen hamnat på marken.

Offret fick bland annat smärta, svullnader, sårskada och frakturer på både näsbenet och ena ögonhålan. Den nu dömde mannen har i rätten hävdat att han handlade i nödvärn, efter att han blivit attackerad. Men tingsrätten slår fast att det var han som började misshandeln.

Sedan tidigare förekommer mannen i belastningsregistret vid tio tillfällen. Han döms också för olovlig körning, två fall av rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. 22-åringen ska också betala 13 700 kronor till offret.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons