Annons

Fängelse för bärsärk i centrala Växjö

Publicerad 25 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En 29-årig man döms till fyra månaders fängelse efter att ha gått bärsärk på Arbete och välfärd samt Socialförvaltningen i centrala Växjö. Mannen ska den 28 december ha mannen sagt till två poliser att han skulle bomba stället och bränner upp hela Socialförvaltningen. Knappt en vecka tidigare ska mannen ha förstört en skrivare och datorskärm inne på kontoret för Arbete och välfärd.

I samband med händelsen den 28 december hotade mannen också en polis att han skulle skapa problem för denne. Bland annat har han vid två tillfällen sagt till polisen att han ville göra upp med honom när han var utan uniform. När mannen sedan fördes till polishuset ska han ha gjort våldsamt motstånd genom att kränga med kroppen, kura ihop sig och sätta upp ben och fötter mot poliserna.

Han döms nu alltså till fyra månaders fängelse för olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons