Annons

Fängelse för falsklarm i Växjö

Publicerad 29 januari 2018
Foto: Smålandsposten

En 23-årig kvinna döms till ett år och två månaders fängelse för olaga förföljelse, olovlig identitetsanvändning vid 17 tillfällen och 24 tillfällen av falskt larm.

Hon kapade flera kvinnors identiteter, varav tre från Kronobergs län, och larmade sedan om självmordsförsök och brott samtidigt som hon utgav sig för att vara de andra kvinnorna.

Annons

De falska larmen ska ha orsakat en stor mängd polis- och ambulansutryckningar och samtal från psykmottagningar och SOS Alarm. De utsatta kvinnorna har dessutom mått psykiskt dåligt av 23-åringens agerande. En av dem, som bodde granne med kvinnan, flyttade när den nu dömde 23-åringen inte häktades inledningsvis. En annan fick posttraumatiskt stressyndrom i samband med händelserna.

Kvinnan är sedan tidigare ostraffad och säger att hon inte minns något av gärningarna. Hon ska dock inte ha begått brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning, visar en rättspsykiatrisk utredning.

Hon ska betala skadestånd till två av de utsatta kvinnorna på 68 000 respektive 10 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons