Annons

Fängelse för häleri

Publicerad 15 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tre män döms för häleri i Kronoberg. I december stal de verktyg, bränsle och maskiner från flera privatpersoner i Växjö och Tingsryd, varav ett dödsbo. De ska vid fyra tillfällen på några dagar ha stulit föremål för över 100 000 kronor. Trion låg också bakom stölden i Virestad den 18 december, där idrottskläder, bollar, flaggor och sjukvårdsmaterial till ett sammanlagt värde om ungefär 25 000 kronor stals från Virestads IF. Därefter ska de tillsammans ha förvarat stöldgodset i närheten av Jätsberg utanför Växjö.

En 27-årig man döms till fängelse i fyra månader och utvisning. Han är sedan tidigare dömd för tillgreppsbrott och har nu återfallit i förmögenhetsbrott, står det i domen. De andra två, 27 och 36 år gamla, har sedan tidigare ostraffade och döms därför till villkorlig dom och utvisning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons