Annons

Fansen ska vinna på läktaren

Med ramsor, stämning och påkostade hyllningstifon ska Lakers Lakejer bära fram sitt lag till ett nytt SM-guld.
– Hela Vida Arena kommer att lyfta sig. Vi hoppas på fullsatta matcher, det är laget helt klart värda, säger supporterklubbens ordförande Johan Eliasson.
Växjö • Publicerad 15 mars 2018
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Sedan Växjö Lakers vann SM-guld 2015 har det blivit två seriesegrar och en CHL-final. Nu hoppas klubben och fansen på en ny guldfest på Stortorget i Växjö. Många vill glömma kvartsfinalssortin mot Malmö Redhawks förra säsongen och supportrarnas fokuserar nu på att bjuda på stämning och energi till laget.

– Alla kommer att höja sig till slutspelet, så har det varit tidigare och kommer bli i år igen. Hela hallen kommer att lyfta sig till något magiskt. Vi kommer att köra på och göra det bästa vi kan från läktarna, säger Johan Eliasson.

Annons

Johan hoppas på fullsatta matcher i Vida Arena och att uppslutningen blir stor. Sveriges bästa ishockeylag, med landets genom tidernas bästa poänggörande junior, borde dra fulla hus.

– Det är laget helt klart värda med det spelet de spelar. Jag hoppas att folk passar på och kollar på Växjö Lakers och Elias Pettersson framför allt. Ett sådant underbarn är inte så vanligt att få se i Sverige, bara han är värd entrépengen.

Även LL Tifo satsar stort inför slutspelet, både med tid och pengar. Det blir minst två stora tifon, ett i kvartsfinalen och ett i semifinalen.

– Vi räknar med att tifot för det här slutspelet hamnar på runt 50-60 000 kronor. Vi satsar stort naturligtvis, det här ger oss större möjligheter att vara kreativa och en större upplevelse för publiken. Vi har jobbat med detta sedan i slutet av december men går vi till final får vi satsa lite till, säger Oscar Gustavsson på LL Tifo.

Den ena så kallade overheadflaggan, som går ovanför fansen, kommer att symbolisera viktiga ikoner från klubben, som spelare, ledare och supportrar. Den andra kommer att visa resan från det historiska SM-guldet säsongen 2014-15.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons