Annons

Favorittippad Fanny i SM

Publicerad 25 februari 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Ett av hemmahoppen och tillika en av storfavoriterna under helgens Inomhus-SM i friidrott är kulstöterskan Fanny Roos. Nyligen stötte hon 17.20 på Junior-SM, ett resultat hon gärna överträffar på lördag.

– Det är alltid en extra härlig känsla att tävla på hemmaplan inför familj och vänner på läktarna.

Annons

Fanny Roos är Ryssbytjejen som numera bor i Växjö och tävlar för Atleticum 24 Seven. Hennes utvecklingskurva har gått stadigt uppåt och i somras slog hon nytt personligt rekord när hon stötte 17.58.

– Att slå det rekordet är ett av mina mål under inomhussäsongen.

VXOnews träffar Fanny Roos på Telekonsult Arena, en miljö som hon känner sig hemtam i.

– Ja, jag brukar träna här sex dagar i veckan. Totalt blir det tio träningspass. Oftast kör jag teknik på förmiddagen och styrka på eftermiddagen.

Till helgen är Fanny ett av hemmahoppen och tillika en av toppfavoriterna när Inomhus-SM avgörs i Växjö. Fanny har på senare tid dominerat svensk kulstötning och många kommer nyfiket följa hennes framfart i kastgropen på lördag. Fanny berättar att hon känner sig laddad och väl förberedd.

– Jag känner mig i bra form, det är mest tekniken som behöver finslipas. I Junior-SM nyligen stötte jag 17.20, så det vore skoj att överträffa det i helgen.

Hur kommer det kännas att tävla inför fullsatta läktare här på hemmaplan?

– Det ska bli skoj. Att tävla när familj och vänner sitter i publiken ger alltid en extra kick.

Efter Inomhus-SM väntar nästa utmaning runt hörnet. Redan nästa helg kulminerar nämligen inomhussäsongen med Friidrotts-EM i Belgrad.

– Mitt mål där är att ta mig till finalen. Jag har ännu inte lyckats kvalificera mig till någon final i något internationellt seniormästerskap, så det är dags att ta det steget nu!

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons