Annons

Fel på fakturor värda flera miljoner

Publicerad 2 oktober 2017
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG

Felfaktureringarna för hyrpersonal inom Region Kronoberg fördubblades under årets sju första månader jämfört med 2016. Enligt Smålandsposten motsvarar fakturorna ett totalbelopp på 4,1 miljoner kronor.

– Det betyder inte att det är 4 miljoner som är fel. Det betyder att någonting är fel på de fakturor som totalt sett är värda 4 miljoner kronor, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ekonomichef, Dan Petersson, till tidningen.

Annons

Det vanligaste felet är att bemanningsföretaget inte skriver ner priset till 95 procent i samband med jourtjänstgöring, enligt de överenskomna avtalen. Räknat i antal kreditfakturor fördubblade felfaktureringarna från 47 till 98 stycken

– Min bedömning är att man råkar göra fel. Det är inte medvetna fel. Jag tror inte att det är någon ond avsikt bakom faktureringen, säger Jens Karlsson, ekonomichef på Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons