Annons

Fem misstänks för nya brottet

Växjö • Publicerad 15 mars 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Den 1 februari trädde en ny lag i kraft där det har blivit brottsligt att hålla mobilen i handen under bilkörning. Sedan dessa har fem personer åtalats vid Växjö tingsrätt.

Om tre veckor ska tingsrätten avgöra fallen men eftersom det är en ny lag vill åklagaren att dostolen ska säga sitt om bötesbeloppet, skriver Smålandsposten. De som hittills har dömts i Sverige har fått betala 1 500 kronor i penningböter.

Annons

Den nya lagen gör gällande att bilister inte får hålla i telefonen under körning. Tidigare har det varit straffbart om mobilanvändningen påverkat körningen negativt men nu är det alltså förbud att hålla i telefonen under körning.

De fem misstänkta har bland annat stoppats på Teleborgsvägen, Deltavägen och utanför Systembolaget på Norremark. Läs mer om brotten här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons