Annons

Festival för unga i Växjö

Spetsamossen i centrala Växjö förvandlas under årets Karl-Oskardagar. På lördagen bjuder Växjö kommun, lokala föreningar, organisationer och utställare på en heldag med skejt, parkour, tävlingar, gaming och mycket mer.
Växjö • Publicerad 16 augusti 2017
Foto: växjö kommun
Foto: växjö kommun

– Det känns kul att kunna erbjuda en festival i festivalen på en sådan central plats, med ett brett utbud och ett bra samarbete mellan föreningslivet och Växjö kommun, säger projektledaren Peter Johansson.

Kommunens fritidsgårdar kommer att finnas på plats. De har plockat fram många olika aktiviteter. Det blir bland annat pyssel med återbrukstema, en FIFA-turnering och bungy-basket. Den som vågar kan också utmana fritidsledare i klassiska spel som fyra i rad, krocket och spotta groda.

Annons

Den som hellre testar nyare spel får chansen när Zenta bjuder in till en omslutande spelupplevelse i en virtuell verklighet. Växjöföretaget Northern Sky har också bunkrat upp med tävlingar i Xbox Kinect.

Föreningslivet finns också på Spetsamossen. Växjö DFF bjuder in till fotbollsprickskytte. Man kan också hänga i skejt- och parkourparken där det blir uppvisningar och prova på-aktiviteter med Växjö skate och Air Wipp från Helsingborg. På plats finns också en sju och en halv meter hög klättervägg. Växjö klätterklubb är på plats och utmanar de som vågar sig upp på högre höjder.

Växjö konsthall kommer att finnas på plats i ungdomsparken. De har med sig målare från utställningen Why Grafitti? som ger workshops i gatukonst. Allt ackompanjeras av DJ:s som håller stämningen på topp.

– Att ha en särskild plats för de lite äldre ungdomarna i samband med Karl Oskar har varit ett önskemål som vi hoppas kunna utveckla ännu mer i framtiden, säger Louise Nygren chef för Fritidsgårdarna i Växjö kommun och en av initiativtagarna till ungdomsområdet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons