Annons

Festival - med fokus på bara öl

Publicerad 6 april 2016
Foto: Mjfoto.se
Foto: Mjfoto.se

För tredje året arrangeras Växjö Ölfestival. På lördag är det dags för årets upplaga och till Kök11 kommer drygt 900 personer.

– Det kommer många riktiga ölnördar men också människor som är nyfikna på att testa något nytt, säger Robert Helberg, ansvarig för festivalen.

Annons

Festivalen är större än någonsin och intresset har gjort att festivalen nu är slutsåld. Det kommer finnas ett antal utställare på plats med representanter från importörer och ölbryggerier. Enligt Robert Helberg kan besökarna vänta sig en trevlig och välordnad tillställning med fokus på bara öl.

– Framför allt kan besökarna testa 200-250 ölsorter, vilket man givetvis inte riktigt klarar av. Det är en omöjlighet, säger han.

Sedan starten 2014 har antalet besökar mer än fördubblats, något som kan bero på det ökande intresset för öl.

– Människor börjar bli mer medvetna vad gäller smaker. Vi är väldigt måna om vad vi äter och dricker. Begreppet ölsmak kan nästan suddas ut nu för öl kan smaka på så många olika sätt, säger Robert Helberg.

Foto: Mjfoto.se
Foto: Mjfoto.se
Foto: Mjfoto.se
Foto: Mjfoto.se
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons