Annons

Fick en stroke - skulle avvakta

Publicerad 20 mars 2017
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Förra sommaren ringde en äldre man till 112 och hamnade hos SOS Alarms central i Växjö. Mannen hade blivit ombedd att ringa 112 efter att ha förklarat för sjukvårdsupplysningen att han kände sig bortdomnad i ena armen.

Men när mannen förklarade sina symptom för SOS Alarm fick han beskedet att han skulle avvakta i hemmet, skriver Smålandsposten. Dagen efter åkte mannen till sjukhuset, där det konstaterades att mannen drabbats av en stroke. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat fallet och kritiserar nu SOS Alarm i Växjö.

Enligt Smålandsposten ska operatören och en sjuksköterska vid larmcentralen inte ha förstått det som patienten sa om sina symptom och ställde inga frågor om neurologiska bortfall. Enligt IVO borde personalen ha gjort en mer utförlig intervju, som sannolikt skulle ha resulterat i att patienten hade fått vård direkt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons