Annons

Finansministern är i Växjö

Publicerad 1 mars 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under dagen besöker finansminister Magdalena Andersson Växjö då hon bland annat håller ett föredrag om svensk ekonomi inför Utrikespolitiska föreningen på Linnéuniversitetet. Dagen avrundas med ett öppet möte på Stadshotellet där allmänheten bjuds in för att lyssna till ett anförande med tillhörande frågestund.

Magdalena Andersson har haft ett fullspäckat schema under sin dag i länet där hon bland annat samtalat om bostadsförutsättningarna i Älmhults kommun samt föreläst inför nyfikna studenter på Linnéuniversitetet. Klockan 17:45 finns hon på plats på Stadshotellet för ett öppet möte.

Annons

– Det har varit en väldigt spännande dag, inte minst att besöka en kommun som växer så mycket som Älmhult gör. Jag tror också det är viktigt att möta allmänheten och svara på frågor om hur det går för svensk ekonomi.

Under 2016 ökade Sveriges BNP med 3,3 procent, siffror som mycket kan förklaras med en ökad export av både varor och tjänster.

– Det går bra nu och vi ser ljust framtiden. En god ekonomi gör att vi kan rusta oss inför svårare tider.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons