Annons

Finska bussar till Växjö

Publicerad 30 januari 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Smålandsposten

Förra veckan blev upphandlingen av förskolebussar i Växjö klar. Det vinnande företaget blev Kiitokori Oy från Finland. De ska leverera minst två bussar och det finns en option om en tredje förskolebuss.

Tanken är att bussarna ska börja rulla redan i augusti. Inledningsvis blir det Lammhults förskolor och Brände Udde förskola i Växjö som kommer att använda bussarna. De kommer bland annat att vara utrustade med förvaring av kläder, lekmaterial och värmeskåp för mat.

Annons

– Det är roligt att upphandlingen nu är klar. De två förskolebussarna kommer att bli ett välkommet och flexibelt inslag i våra verksamheter. Bussarna ökar valmöjligheterna för vårdnadshavarna, och barnen får unika chanser att upptäcka och utforska nya platser i vår fina natur. Det blir en spännande utveckling av utomhuspedagogiken, sa Pernilla Tornéus, ordförande i utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande under förra veckan.

Kiitokori Oy har tidigare bland annat levererat förskolebussar till Malmö och bokbussar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons