Annons

Fler aktiviteter under bar himmel

Publicerad 22 mars 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

Växjös utomhusaktiviteter ska bli bättre. Det arbetar Växjö & Co, som är Växjös turistbyrå med, tillsammans med företaget PepUp. De har valt att satsa mer på att lyfta fram stadens outdooraktiviteter. Målet är att locka fler besökare till Växjö där de kan prova på allt från bouldering, stiglöpning, racercykling och att simma på öppet vatten.

Enligt Anna Sjödahl på Växjö & Co har Växjö stor potential för mer utomhusaktivitet. De som vill kan skapa sitt egna äventyr, menar hon.

Annons

– Bara vi svenskar spenderar 100 miljarder kronor per år på friluftsliv, vilket visar på ett starkt intresse för outdoorsegmentet, säger hon.

Outdooraktiviteterna ska också påbörja ett samarbete med Arenastaden.

– Med tydlig information kring alla de fantastiska möjligheter vi har runt knuten kan vi tillsammans utöka Arenastaden Växjö till att inbegripa även arenor för utomhusaktiviteter, säger Lisa Långström på PepUp.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons