Annons

Fler hyresgäster blir uppsagda

Publicerad 23 oktober 2016
Foto: Hyresgästföreningen/Pressbild
Foto: Hyresgästföreningen/Pressbild

Hyresgästföreningens jurister har den senaste tiden sett att fler hyresgäster blir uppsagda i Kronoberg. Den ökade konkurrensen på bostadsmarknaden har gjort att många hyresvärdars toleransnivå gentemot sina hyresgäster blivit lägre och att de är snabbare än tidigare på att skicka uppsägningar.

– Vi har märkt att klimatet på bostadsmarknaden har blivit hårdare, hyresvärdarna vet att de kan få nya hyresgäster. Samtidigt är hyresgästerna mer beroende av sin hyresvärd eftersom det är så svårt att hitta något nytt, säger P-G Nyström, chefsjurist på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

I normala fall har en hyresgäst besittningsskydd, vilket innebär att hyresegästen har rätt att bo kvar och att det krävs sakliga skäl för att bli uppsagd. I många fall får hyresgäst rätt i domstol, skriver Hyresgästföreningen i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons