Annons

Fler misstänks i insiderhärva

Växjö/Stockholm • Publicerad 27 oktober 2017
Foto: Filip Sjöfors

Ytterligare tre män, bosatta i Växjötrakten, har förhörts som misstänkta för insiderbrott i den härva som utreds av Ekobrottsmyndigheten. Fortnox storägare Olof Hallrup och en företagare misstänks för grovt insiderbrott.

– Jag har begärt honom häktad på den grunden att det finns risk för att han kan försvåra utredningen. Jag kan bekräfta att han förnekar brott, säger chefsåklagaren Thomas Langrot till Smålandsposten angående häktningsbegäran mot Hallrup.

Annons

Häkningsförhandlingen hålls under lördagsförmiddagen i Stockholms tingsrätt. Totalt misstänks fyra personer. Tre andra personer har varit anhållna och förhörts i Växjö, men de släpptes efter förhör.

Olof Hallrup förnekar brott.

”Han tillbakavisar bestämt det som han misstänks för", sade försvarsadvokaten Staffan Bergqvist till Dagens industri i går.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons