Annons
Växjö

Flera företag vill köpa kommunhuset

Publicerad 23 januari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Växjö kommun ska bygga ett nytt stads- och stationshus i centrala Växjö. Blågröna Växjö vill därför att det nuvarande kommunhuset ska säljas och byggas om till lägenheter. Förra veckan gick tiden för att lägga anbud på kvarteret Ansgarius ut. Enligt Vöfab finns det sex spekulanter till det nuvarande kommunhuset, skriver Smålandsposten.

– Vi har öppnat anbuden men vi har ännu inte börjat titta på dem i detalj. Vi ska nu läsa igenom dem och göra våra egna bedömningar. Denna typ av anbud innehåller alltid rätt mycket text. I nuläget kan jag inte gå in på några detaljer men det rör sig om ett par företag som har sitt säte på andra orter och några som håller till i Växjö, säger Christer Carlsson, vd på Vöfab, till Smålandsposten.

För närvarande råder det anbudssekretess vilket innebär att Vöfab inte får berätta om vilka företag som lämnat anbus och till vilket pris de är beredda att betala.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons