Annons

Flera gym planeras i Växjö

Träning är hett i Sverige, så även i Växjö där många nya gym har öppnat det senaste året. Allt fler tränar regelbundet och det gäller i alla åldrar.
– Folk vill vara aktiva på sin fritid, det gäller såväl ungdomar som seniorer. Intresset för träning är ingen bubbla utan kommer fortsätta växa, menar Patrik Mattsson på Idrottskliniken.
Publicerad 11 januari 2018
Foto: Robin Sparf

Vid den här tiden på året sker det alltid en extra tillströmning till gymmen då det är många nyårslöften som ska infrias. Men även under övriga delar av året så råder det rena träningsfebern runt om i Sverige. Intresset för träning speglas i tillväxten av antalet gym. I Växjö öppnar exempelvis Puls & Träning ett gym vid södra stationsområdet, Nordic Wellness förbereder ett nytt gym i Linnégallerian och Idrottskliniken slog nyligen upp portarna till sitt tredje gym.

– På 90-talet fanns det max 1-2 gym i Växjö. Nu handlar det om 11-12 stycken. Vi öppnade på Teleborg nu i december som komplement till våra anläggningar på I11-området och Norremark. Efterfrågan växer och folk vill ha så nära till gymmet som möjligt, säger Patrik Mattsson.

Annons

Planerar ni fler gym?

– Nästa vecka öppnar vi en PT-studio i Tipshallen och framöver finns det planer på fler gym.

Patrik har varit i tränings- och gymbranschen sedan 1990 och kan konstatera att trenden är tydlig, allt fler tränar regelbundet.

– Många som inte ägnat sig åt någon form av träning på 10-20 år kommer nu och vill börja. Sedan finns det också en grupp som stegvis utökar sin träning och närmar sig elitnivån.

En titt inne i gymmet avslöjar att det framför allt är högintensiv träning som gäller med korta och explosiva pass. När det gäller redskap har skivstången och de fria vikterna kommit tillbaka starkt.

– Ja, allt fler vågar använda skivstänger. De ger en väldigt bra och allsidig träning.

Åldersmässigt är det stor spridning på gymmet, men Patrik noterar en ökad tillströmning av seniorer.

– Folk blir allt piggare långt upp i åldrarna och vill hålla igång så länge som möjligt.

Om du kollar tio år framåt, kommer träningstrenden hålla i sig?

– Ja, det här är ingen bubbla. Jag är övertygad om att tillväxten håller i sig. Folk vill gärna hålla igång och vara aktiv på fritiden. Det handlar både om välbefinnande och hälsa.

Patrik Mattsson på Idrottskliniken.
Patrik Mattsson på Idrottskliniken.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons