Annons

Flera hotbrev till Växjös toppolitiker

Publicerad 31 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Flera kommunpolitiker i Växjö har under en längre tid fått hotbrev skickade till sig, rapporterar Smålandsposten. Enligt tidningen ska Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande, i dagarna ha fått hem ett brev med hotat som riktat sig mot en närstående. Breven ska ha skickats till Bo Frank, Anna Tenje (M), Per Schöldberg (C), Åsa Karlsson Björkmarker (S) samt kommunchefen Monica Skagne. De ska bland annat ha handlat om kommunens delaktighet i Icon-bygget.

Enligt Smålandsposten ska breven alla ha varit maskinskrivna och med ord som gör att man misstänkt att det rör sig om samma avsändare. Kommunens säkerhetsavdelning kopplades in tidigt och även polisen har fått ta del av hoten.

Annons

– Det har varit olika meddelanden, olika infallsvinklar och olika allvarlighetsgrad kan man uttrycka det som. Det har varit lite olika infallsvinklar beroende på vem som är mottagare utav de här meddelanden som har kommit under de närmaste veckorna och de som varit nu, säger Monica Skagne till Smålandsposten.

Läs mer om hoten här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons