Annons

Flera ipads försvann från skola

Publicerad 7 april 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Tolv ipads och en dator försvann under natten till tisdagen då någon eller några tog sig in på Ringsbergskolan i Växjö. Inbrottet ägde rum någon gång under natten till tisdagen. Gärningspersonen hade ställt en soptunna nedanför ett fönster, brutit upp det och sedan tagit sig in.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och har säkrat vissa spår, men exakt vad det är vill de inte gå in på.

Annons

– Det har varit många sådana här inbrott i år. Det rör sig om sju till åtta stycken i länet, säger Henrik Jonasson, polisens förundersökningsledare till Smålandsposten.

Något larm utlöstes inte på skolan och i nuläget finns det ingen misstänkt. Om det rör sig om samma gärningsperson som de andra liknande inbrotten är oklart.

– Det är svårt att säga. I några av fallen tror vi att det är samma, men det finns ingenting som tyder på att det är det på samtliga, säger Henrik Jonasson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons