Annons

Flera skolkök riskerar nedläggning

Publicerad 15 mars 2016
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

Ett 30-tal kommunala skolor, förskolor och boenden riskerar att bli av med sina tillagningskök. Detta har Smålandsposten rapporterat i en artikelserie.

Detta fick Kristina Hallberg, förälder med två barn på en av förskolorna som riskerar att bli av med tillagningsköket att reagera.

Annons

– Det stod att vi som föräldrar inte säger någonting. Jo det gör vi! Det är bara det att vi inte vet. Vi får inte heller någon information, säger hon till Smålandsposten.

Kristina bestämde sig för att starta en facebookgrupp och en namninsamling i ett försök att rädda skolköken. Gruppen har nästan 600 medlemmar och namninsamlingen över 320 underskrifter.

Hon hoppas att politikerna ska lyssna på upproret och menar att det finns andra sätt att spara pengar på än på barnen.

– Det blir inte samma sak när maten hålls varm. Dessutom missar man mycket. Nu kan det lukta nybakat bröd när jag lämnar mina barn och de pratar om kocken på förskolan och att det är så god mat. Det är någonting stort i deras värld och det tycker inte jag att man ska ta ifrån dem, säger hon.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons