Annons

Flickorna stängs av från skolan

Publicerad 9 februari 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Under onsdagen släpptes de tre flickorna i 15-årsåldern som är misstänkta för kidnappning och misshandel i Växjö. Det var i måndags som personal från Norregårdskolan i Växjö fick höra talas om händelserna och anmälde till polisen.

– Skolledningen agerade och gjorde polisanmälningar när man fick kännedom om händelserna. De följde rutinerna som finns när det gäller allvarliga händelser, säger Anders Elingfors, verksamhetschef vid utbildningsförvaltningen i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Annons

Förutom Norregårdskolan berörs Teleborg Centrumskola i fallet. De utsatte flickorna kommer få förstärkt vuxennärvaro under skoldagen. Smålandsposten rapporterar att de misstänkta flickorna har stängts av från undervisningen.

– De har naturligtvis rätt till skolgång någonstans. Men nu kan vi inte säga var och hur de ska fullfölja sin skolgång. Det finns olika lösningar som särskild undervisningsgrupp eller förflyttning till en annan skola för att garantera en trygg skolgång för alla inblandade, säger Anders Elingfors till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons