Annons

Flygplatsen samtalar om ny europahub

Publicerad 21 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

För minde än två år sedan lades linjen Växjö-Schiphol i Amsterdam ner. Det innebar att Småland Airport återigen stod utan europeisk hub, som innebär anslutningar till världens alla hörn. Småland Airport tycker att den lades ner alldeles för tidigt och snart inleds nya samtal med flygbolag.

– Jag kan inte säga så mycket men det ser positivt ut. Vi ska träffa ett par intressenter inom några veckor och sedan får vi se utifrån det, säger Småland Airports vd Ulf Axelsson.

Det rör sig om tre olika alternativ till hub-anslutningar. Amsterdam är ett av de tänkbara och där ska KLM ha visat intresse. De andra två alternativen är Köpenhamn och Berlin. Problemen med Köpenhamn är att det inte fungerar ekonomiskt om det inte handlar om en större lösning och i Berlin är det oklart när den nya flygplatsen är klar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons