Annons

Flygtrafiken minskar i Växjö

Publicerad 2 mars 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Utbudet från Småland Airport i Växjö har under det senaste året utökats med flera nya destinationer. Detta trots att flygtrafiken under 2016 minskade med sex procent, jämfört med året innan. De negativa siffrorna beror enligt Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland Airport, på att de chartrade resorna till Turkiet ställdes in på grund av oroligheterna i landet.

Men under 2017 tillkommer fler avgångar och destinationer från Växjö och de har budgeterat för 237 000 passagerare, vilket är en ökning på 33 procent, skriver Smålandsposten.

Annons

– Vi väntar oss en enorm ökning i och med de här nya destinationerna. Jag förväntar mig till och med det blir en ännu större ökning än vad som är budgeterat för, då inte Skopje är medräknat, säger Ulf Axelsson till Smålandsposten.

2017 har börjat bra och under årets två första månader har flygresorna ökat med nio procent. Så sent som i tisdags kom nyheten om en ny destination från Växjö. Läs mer om det här.

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons