Annons

För få flickor för damsatsning i Växjö Lakers

Publicerad 22 februari 2016
2008 spelade Lakers ladies SM-slutspel. Det går trögt att få i gång en ny damsatsning.
2008 spelade Lakers ladies SM-slutspel. Det går trögt att få i gång en ny damsatsning.

För ett år sedan presenterade Växjö Lakers sina planer för en ny flickverksamhet i föreningen. Under ett par söndagar skulle intresserade spelare träffas och målet var att i framtiden starta ett flicklag. Ett år senare finns en del tjejer som tränar med killarna, men de är inte tillräckligt många för att starta ett eget lag.

– Vi hade ganska bra uppslutning, men det vi var rädda för hände. Det var mest flickor från närliggande klubbar som Lenhovda och de har redan en bra verksamhet som vi inte vill förstöra, säger Jan-Erik Modigs, utvecklingsansvarig i Växjö Lakers.

Annons

Förra veckan presenterade Troja att de kommer att satsa på ett damlag nästa säsong. De siktar på att spela i landets näst högsta division redan till nästa säsong. Trojas beslut påverkar inte Växjö Lakers.

– Vi vill bygga vår verksamhet från grunden och i dagsläget är det tyvärr lite för tunt material. Jag ser gärna att fler flickor börjar i Lakers Hockeystars. Det är för få för att göra en träningsgrupp av det, säger Jan-Erik Modigs.

Med Lenhovda och Trojas nysatsning våras det ändå för damhockeyn i Kronobergs län. I Ljungby bor också en meriterad OS-spelare i Riikka Välilä. Lyckas man få med henne i truppen kan resan mot Riksserien gå snabbt.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons