Annons

Förbundskaptenen imponerad av Växjö Vipers

Publicerad 4 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Vipers har genomfört en stor generationsväxling, men har en fjärdeplats i sikte när SSL-säsongens sista seriematch väntar i eftermiddag. Vinst mot Sirius innebär hemmafördel i tredje raka kvartsfinalen. Det imponerar på många in i svensk innebandy, bland annat förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– De har gjort ett bra arbete med att byta så många spelare från ett år till ett annat. Det är alltid ganska tufft. Men stommen har ändå varit i Växjö ett tag. Det är bröderna Roos, Filip Kjellsson, André Andersson och några namn till, säger förbundskaptenen som tycker att Växjö Vipers var redo för SSL redan när de tog klivet för ett par år sedan.

Annons

– Jag tycker inte att de har vuxit in i det. De hade kvaliteter i laget redan i allsvenskan och när de gick upp. Det var ett tungt, motiverat och inspirerat lag och det kommer man långt på.

Slutomgången i SSL bjuder på dramatik i kampen om slutspelsplatserna. Fyra lag, Mullsjö, Helsingborg, Linköping och AIK, slåss om tre platser. Klara för slutspel är Pixbo, Falun, Storvreta, Dalen och Växjö Vipers. Jan-Erik Vaara tycker att det har varit en konstig SSL-säsong.

– Många lag har haft möjligheten att göra ryck i tabellen och att befästa sin position, men har man haft lite omotiverade förluster som gör att tabellen ser så jämn ut som den gör. Det har varit en ryckig säsong.

Hur går det i slutspelet?

– Jag räknar med att det blir åtta kvartsfinallag och sedan får man se. Det är svårtippat, säger förbundskaptenen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons