Annons

Föreningens stora blunder i Växjö

Växjö • Publicerad 9 april 2018
Foto: Robin Sparf

Den 22 mars höll Hyresgästföreningen i Växjö sitt årsmöte. Men nu tvingas föreningen göra om hela årsmötet. Anledningen är revisorerna godkände verksamhetsberättelsen - över fem veckor innan den ens var fullständig.

Enligt Hem & Hyra var verksamhetsberättelsen granskad och godkänd av de förtroendevalda revisorerna den 12 februari, alltså flera veckor innan den fanns.

Annons

– Jag har inte forskat i det utan mera tänkt på hur vi ska lösa detta så att vi får till ett nytt årsmöte. Vi måste se till att det här går rätt till. Revisionen är extra viktig. Det är medlemmarnas kontroll över att allt går riktigt till. Det kan så klart inte stå att verksamhetsberättelsen är granskad när det inte finns någon att granska, säger Björn Johansson, regionordförande för Hyresgästföreningen Sydost, till Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons