Annons

Företag i Växjö säljer nätdroger

Växjö • Publicerad 21 maj 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Oscar Appelgren

För några år sedan hittades fynd hemma hos missbrukare runt om i Sverige som pekade mot ett företag i Växjö. Enligt SVT Nyheter Småland säljer företaget preparat som inte finns med bland de narkotikaklassade substanserna.

Det kallas för nätdroger och är nya psykoaktiva substanser som framställs för att efterlikna redan etablerade läkemedel och narkotika. Växjöföretaget har blivit en av landets största aktörer på marknaden, skriver SVT Nyheter Småland.

Annons

Innan preparaten får klassificering som narkotika kan de säljas helt öppet och lagligt. Flera av substanserna på Växjöföretagets hemsida är under utredning av Folkhälsomyndigheten men när preparaten ska klassificeras reas de ut på hemsidan.

– Det är helt enkelt en laglig verksamhet som består i att sälja droger till missbrukare och psykisk sjuka i landet. En verksamhet som till och med beskattas av staten, säger Max Hector, tidigare underrättelseanalytiker för polisen, till SVT Nyheter Småland.

SVT rapporterar att huvudmännen bakom Växjöföretaget har beslutat att stänga ner all verksamhet i början av sommaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons