Annons

Företag riktar skarp kritik mot regionen

Publicerad 21 juni 2017
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG

Region Kronoberg har tidigare beställt en granskning av hur deras IT-verksamheten leds och fungerar. Nu har företaget Capgemini genomfört granskningen och riktar skarp kritik.

"Det finns i dag en stor frustration från både kärn- och stödverksamheten såväl som IT-verksamheten gällande styrning av IT. I dag saknas strategi, målbild och övergripande arkitektur /.../ Avsaknaden av detta borgar för ineffektivt nyttjande av IT-resurser och medel" står det i en rapport enligt Smålandsposten.

Annons

– Jag konstaterar att vi som blev intervjuade kände igen beskrivningen som de ger och jag ifrågasätter den inte. De pekar ut en hel del utmaningar och brister. Det är rätt befriande att det är så skarpt formulerat samtidigt. Det gör det väldigt tydligt för oss, säger regiondirektören Martin Myrskog till Smålandsposten.

Region Kronoberg kommer efter sommaren att gå igenom vilka åtgärder som ska prioriteras och genomföras.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons