Annons

Företagare rasar mot beslutet

Växjö • Publicerad 13 mars 2018

Nyligen gjorde polisen ett tillslag och utvisade tio personer som utförde byggarbeten åt Victoria Park i Växjö utan arbetstillstånd. Men företagaren som anlitat arbetarna hävdar att gränspolisen har agerat på felaktiga grunder.

– Jag är förbannad, jag har gjort allt rätt. Jag kollade med Migrationsverket i Malmö innan de kom hit och de sa att det var okej, säger företagaren till Smålandsposten.

Annons

Enligt en jurist, specialiserad på migrationsrätt, har polisen utvisat arbetarna på felaktiga grunder.

– En ukrainsk medborgare som är bosatt i Polen och arbetar för ett polskt företag har rätt att för det företagets räkning arbeta i Sverige utan arbetstillstånd under den tid det tillfälliga arbetet pågår. För mer än tre månaders vistelse i Sverige krävs dock ett uppehållstillstånd, säger Amanda Johnson, biträdande jurist vid Advokatbyrån Marie Petersson, till Smålandsposten.

Läs mer här.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons