Annons

Företagen prisas av kommunen

Publicerad 31 oktober 2017

I 30 år har Växjö kommun delat ut ett landskapsvårdspris till personer som aktivt arbetar med att bevara eller återställa kulturlandskapet, kunskapsspridning eller förebyggande åtgärder inom landskapsvårdens område.

2017 års vinnare utsågs under tisdagen och priset delas mellan föreningen Köttproduktion Kronoberg (Bonnakött) samt Jäts byalag och Kalsviks sockenråd. Föreningen Köttproduktion Kronoberg (Bonnakött) prisas för sitt arbete med att öka marknaden för lokalproducerat och ekologiskt kött. De får i december ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Annons

- Naturbetesmarker tillhör de mest artrika naturtyperna och är ett viktigt inslag i det småländska landskapet. Därför är det extra roligt att uppmärksamma en förening vars arbete bidrar till att bevara våra öppna landskap, säger Cheryl Jones Fur (MP), ordförande i miljö- och hållbarhetsberedningen, i ett pressmeddelande.

Jäts byalag och Kalsviks sockenråd prisas för sitt arbete med att anlägga naturstigar som gör det möjligt att vandra genom odlingsmarker, sjöar och skog. De får diplom och 5 000 kronor var.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons