Annons

Företaget nyanställer i Växjö

Publicerad 29 januari 2018
Foto: Olof Elfverson

Alt fler tar körkort i Sverige. Men allt fler missar också sin uppkörning, som kan bli dyrbart både tidsmässigt och ekonomiskt. Väntetiden för att boka om en uppkörning kan bli lång och i april kommer Trafikverket nyanställa tre inspektörer för att minska på trycket.

– Vi premierar god utbildning genom att kunder som genomgått utbildningen på en professionell trafikskola, det vill säga en trafikskola som har tillstånd att bedriva körkortsutbildning. Trafikskolorna i länet har god tillgång till tider både på kort och lång planering, under förutsättning att de bokar kunden genom trafikskolan, säger Pehr Gullbrandsen, kontorschef på Trafikverket i Växjö, till Smålandsposten.

Om man missar en uppkörning men klarar teoriprovet finns ändå risken att båda proven måste göras om eftersom giltighetstiden är på två månaderna och köerna kan vara längre än så. Enligt Smålandsposten har uppkörningstiderna varit så eftertraktade att det tidigare fanns en svart marknad för att sälja tider för förarproven. Läs mer om problematiken, svarta marknaden och trycket här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons