Annons

Företaget satsar i Växjö

Publicerad 26 januari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Många företag vill etablera sig på företagsparken Ekeberg. Nu flyttar Swerock, som redan nu har en verksamhet på Arabygatan, in till Ekeberg och utökar sin yta med 17 000 kvadratmeter. De monterar nu sin nya betongfabrik som flyttats från Lund och kommer även att ha en återvinningsverksamhet på området.

– Vi utökar vår verksamhet i Växjö eftersom det är en ort som växer och som vi tror mycket på. Det är därför vi vågar satsa här, säger avdelningschefen Lars-Olof Persson till Växjö kommuns hemsida.

Annons

Swerock räknar med att anställa ett par personer till återvinningsverksamheten och planerar att vara igång i maj. Snart är företagsparkens etapp 1 på ungefär 30 hektar slutsålt.

– Det pågår diskussioner med flera företag som vill köpa tomt på Ekeberg och som förväntas komma till beslut inom kort. Dessutom har utbyggnaden av etapp 2 påbörjats vilket ska ge ytterligare ca 16 hektar säljklar mark, säger Björn Collin, näringslivsutvecklare på Växjö kommun, till kommunens hemsida.

LÄS OCKSÅ

…

Tipsa oss om nyheter! Maila VXOnews här eller skriv på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons