Annons

Förra Växjöchefen får nytt uppdrag

Växjö • Publicerad 5 maj 2018
Erica Månsson
Erica MånssonFoto: Urban Nilsson

Den före detta kultur- och fritidschefen i Växjö, Erica Månsson, har fått ett nytt uppdrag. Hon blir samordnare för nätverket Swedish Glass Net under 2018. I våras etablerades nätverket under ledning av Emmaboda kommun, där regionen vill visa ” att det svenska glasets arkiv och samlingar är ett unikt nationellt design- och kulturarv och en angelägenhet för hela landet”, skriver Emmaboda kommun i ett pressmeddelande.

– Det är ett angeläget uppdrag och jag blev genast intresserad när Emmaboda kommun kontaktade mig. Det är ett nätverk med oerhörd potential och många starka aktörer. Att säkra och tillgängliggöra glasarvet är en viktig förutsättning för att utveckla Glasriket i stort. Det finns en skatt i arkiv och samlingar som allmänhet och forskare ska få tillgång till, säger Erica Månsson i pressmeddelandet.

Erica Månsson har tidigare också varit vd i Kulturparken Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons