Annons

Förre Lakersspelaren på plats vid masskjutning

Publicerad 25 januari 2018
Foto: Johan Christensen

Den 1 oktober förra året inträffade den värsta skjutningen i USA i modern tid. Mitt under en musikfestival började en man skjuta från sitt hotellrum mot festivaldeltagare. 58 personer omkom och över 500 skadades.

En av dem som var på plats på festivalen var den förre Växjö Lakers-spelaren Adam Burish, skriver Hockeysverige.se. I en intervju med The Athletic berättar han nu om skräcken. Han trodde först att det var fyrverkerier men förstod sedan att det var en masskjutning som pågick.

– Nu vet jag om en nivå av rädsla som jag inte hade känt förut. Jag vet inte hur ingen kunde träffa oss. Jag väntade i princip på att dö. Jag minns att jag funderade på huruvida jag skulle ringa mina föräldrar eller inte, säger han till The Athletic enligt Hockeysverige.se. Han och hans sällskap sprang sedan panikartat från festivalen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons