Annons

Förre Östertränaren klar för landslag

Publicerad 26 januari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Jörgen Petersson, tidigare tränare i bland annat Växjö BK och Östers herrar och damer, blir landslagstränare. Under torsdagen blev det känt att han blir assisterande tränare till Thomas Dennerby i Nigerias damlandslag. Petersson är nu tränare i Kalmars U19-lag.

– Det är utvecklande att jobba med landslag och spelare som är bland de bästa. Jag fick lite inspiration under Dam-EM där jag var med som scout för svenska landslaget. I min roll som assisterade tränare så kommer arbetet vara fokuserat runt A-landslagssamlingarna. Detta innebär att tjänsten kommer fungera bra att kombinera med min nuvarande tjänst hos Kalmar FF, säger han till Kalmarff.se.

Annons

Under säsongerna 1998-1999 samt 2013 var Petersson assisterande tränare i Östers IF:s herrlag. På 1990-talet var han även tränare för bland annat Östers damer och Växjö BK.

Foto: Lena Gunnarsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons