Annons

Förskola kan tvingas stänga

Publicerad 4 september 2016
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN

Förskolan Vallen i Växjö kan tvingas stänga. Hyreskontraktet med fastighetsägaren kommer inte förlängas efter sommaren 2019 och av olika anledningen har åtta av 24 barn slutat.

– Vi är en liten organisation som till skillnad mot kolossen kommunen drabbas hårt när vi får problem, säger Agnes Alm styrelseordförande för Föräldrakooperativet Vallen till Smålandsposten.

Annons

Nu har de vänt sig till kommunen och bett om hjälp med att hitta nya lokaler. De befintliga lokalerna ägdes av kommunala fastighetsbolaget Vöfab fram till våren 2014, innan det såldes till en privat hyresvärd.

– Anledningen till att vi skrev till kommunen är för att vi anser att de försatt oss i den här situationen, säger Rickard Johansson som är kassör för Vallens förskola, till Smålandsposten.

Utbildningsförvaltningen på Växjö säger att de kommer försöka ha en god dialog men att de inte kan hjälpa en viss skola mer än andra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons