Annons

Förslag: Skolk om du väljer bort skolmatsalen

Växjö • Publicerad 20 maj 2018 • Uppdaterad 25 maj 2018
Foto: Margitta Lennartsson

Socialdemokraterna i Växjö har kommit med ett nytt vallöfte inför höstens val. De vill schemalägga skolmaten och om eleven väljer att inte vara i matsalen registreras frånvaron som skolk, skriver Smålandsposten.

– Förslaget har prövats i andra kommuner med gott resultat och vi tycker att detta borde provas även i Växjö. Man kan givetvis inte tvinga någon att äta men alla ska sitta där. Det kan leda till att fler äter, eftersom de ändå måste sitta vid bordet, säger Malin Lauber (S), kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, till Smålandsposten.

Annons

Syftet med förslaget är att minska stressen i skolan, få fler att äta och att öka inlärningen. Förslaget gäller alla grundskoleelever men fokus kommer att ligga på högstadiet, menar Lauber.

De vill också ha fler vuxna som äter med eleverna. Bland annat föreslås det att aktiva seniorer är inne och äter i skolorna med eleverna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons