Annons

Förslaget: Rökförbud på lekplatser

Publicerad 3 februari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I ett medborgarförslag föreslås ett rökförbud på lekplatser i Växjö kommun. Socialdemokraterna är positiva till förslaget, som ska behandlas av tekniska nämnden.

– Barns hälsa är mycket känsligare än vuxnas och de ska så långt det går skyddas från tobaksrök. Passiv rökning kan bland annat bidra till både astma och infektioner hos barn. Lekplatser är en samlingsplats där många barn riskeras att exponeras för tobaksrök och därför är det rimligt att förbjuda rökning just där, säger Gunnar Storbjörk (S), vice ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Även Åsa Karlsson Björkmarker (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, tror att förbudet kan vara bra för både barnen och Växjö kommun.

– Barn är ömtåliga och ska inte ofrivilligt utsättas för tobaksrök. Slutbetänkandet innehåller många viktiga förslag till förändringar men här ges Växjö ett tillfälle att gå före i folkhälsoarbetet, säger hon i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons