Annons

Första matchen för Järdlers Öster

Efter drygt två veckors träning är Öster redo för årets första match. Och säsongens första tävlingsmatch är bara tre veckor bort.
Växjö • Publicerad 25 januari 2018
Foto: Filip Sjöfors

Öster har kvalificerat sig för gruppspelet i Svenska cupen. Det innebär att man kommer att spela om poäng redan i mitten av februari. I gruppen väntar matcher mot Sirius och IFK Göteborg från allsvenskan och seriekollegan Varberg.

Redan före cupen väntar fyra träningsmatcher. På fredag kommer division 1-laget Husqvarna till Tipshallen. Det följs av allsvenska Trelleborg på bortaplan samt division 1-lagen FK Karlskrona och Mjällby i Tipshallen.

Annons

– Det är en mix mellan serietillhörighet, motstånd och förväntad fotboll. Jag tycker att vi har fått ihop det ganska bra, säger nye tränaren Christian Järdler som trivs efter två veckor i klubben och staden.

– Många kommuner hävdar att de är idrottskommuner. Det är lätt att säga, men det är få som ger de förutsättningar som Växjö kommun ger. Vi kan bedriva träningar nu som är omöjliga att göra på andra ställen för att det är för kallt eller för att det blåser för mycket.

En försäsong i Tipshallen innebär större möjligheter att avbryta träningar för beröm eller för konstruktiv kritik. Det är förstås välkommet för en ny tränare som ska sätta sina idéer för en ny grupp. Christian Järdler väljer att inte träna i block. Defensivt och offensivt fokus blandas.

– Vi har börjat med vårt spel helt enkelt, med det som ska bli Östers fotboll. Sedan jobbar vi med det varje dag egentligen.

Hittills är det bara sjukdomar som har stört träningarna.

– Muskelskador kan du förebygga mycket genom att vara noga med belastning. Det är en daglig diskussion som lever mellan mig och Rickard Engström som är ansvarig för fysiken och Anna Frisk och Tobias Pettersson som jobbar med rehab,säger Christian Järdler.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons