Annons

Försvarsgeneral – och skyttekung

Publicerad 2 september 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Han är försvarsgeneral. Han är lagkapten. Och han är skyttekung. Mario Vasilj är en nyckelspelare på alla möjliga sätt i Öster även säsongen 2016. Att han skulle dominera i försvaret och leda laget visste vi inför seriestart. Att han toppar den interna skytteligan är mindre väntat.

– Man kan inte vara annat än nöjd. Vi leder serien, säger femmålsskytten.

Annons

Att en mittback toppar den interna skytteligan på fem mål säger också ganska mycket om Östers stora problem även denna säsong. Egentligen är det ganska fantastiskt att man leder serien med tanke på den klena utdelningen offensivt.

– Där måste vi bli bättre. Ska man vinna en serie måste man förbättra det. Det kommer att bli svårt annars. Man kan inte förlita sig på att vinna med 1–0 hela tiden, säger Mario Vasilj.

Vad beror det på?

– Jag vet inte vad det är. Man måste offra sig lite mer och ta lite fler löpningar. Jag hade hellre önskat att vi var ett lag som gjorde 40 mål och släppte in 20 mål.

Nyförvärv som Daniel Ahonen och David Johannesson har breddat de offensiva alternativen inför hösten. Sistnämnde Johannesson fick också en fin premiär i klubben när han satte två bollar mot Qviding i senaste hemmamatchen. Något som också talar för Öster är hemmastyrkan. Seriesviten utan förlust på Myresjöhus Arena är nu över ett år.

– Det är jäkligt viktigt att påpeka det hela tiden. Vi känner att vi blir bättre och bättre. VI har höga krav på varandra och du måste ha det för att vinna en serie.

I morgon lördag kommer Trollhättan på besök. Öster saknar Fritiof Björkén och Isaac Shaze på grund av avstängningar, men på båda dessa positioner finns alternativ.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons