Annons

Fortnox ber storägaren att lämna

Publicerad 30 oktober 2017
Foto: Smålandsposten

Fortnox största ägare, Olof Hallrup, är på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Han häktades under helgen och nu kommer ett besked från Fortnox styrelse. De ser allvarligt på situationen och trots att han inte har dömts ber de honom att lämna styrelsen.

”Styrelsen har gjort en samlad bedömning av situationen efter kontakter med bolagets olika intressenter. Det faktum att en person kvarstår i styrelsen under misstanke om insiderbrott riskerar att påverka förtroendet för bolaget”, skriver Fortnox i ett pressmeddelande.

Annons

– Styrelsen har dock inget mandat att tillsätta eller avsätta styrelseledamöter då det är en fråga för bolagsstämman. Vi har därför beslutat be Olof Hallrup att, med hänsyn till Fortnox bästa, lämna styrelsen. Vi kommer även be Hallrup att avstå sin plats i valberedningen till den i storlek nästkommande ägaren, säger Torbjörn Gunnarsson, styrelseordförande i Fortnox, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons