Annons

Fotbollsplan kan bli industriområde

Publicerad 20 februari 2016
Räppevallen kan bli plats för logistikföretag. Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten
Räppevallen kan bli plats för logistikföretag. Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten

Växjö växer och det behövs mer mark till både bostäder och industrier. Därför kommer politikerna i kommunen att ge tjänstemännen i uppdrag att utreda en annan användning av Räppevallen. Framför allt handlar det om att hitta plats till logistikföretag, som kräver en hel del utrymme, skriver Smålandsposten.

Räppevallen och marken intill har en yta på cirka 65 000 kvadratmeter och har används som speedwaybana och nu till fotboll.

Annons

Det är Räppe Goif har Räppevallen som hemmaplan.

– Som lekman kan man tycka att det är lite märkligt att trycka in ännu mer industrier mellan bostadsområdena här, säger Nicholas Pettersson till Smålandsposten.

Björn Collin är näringslivsutvecklare på Växjö kommun och han menar att om Räppevallen kommer användas som industriområde är det viktigt att de hittar en ersättning för fotbollsplanerna.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons